Notícies de Músics per la CoblaLa Cobla de Cambra de Catalunya enregistra un disc dedicat al coreògraf Manuel Cubeles (1919-2017)

Publicat el 4/12/2019

 

La Cobla de Cambra de Catalunya enregistra un disc dedicat al coreògraf Manuel Cubeles (1919-2017)

El passat 25 i 26 de novembre de 2019, la Cobla de Cambra de Catalunya, dirigida per Jesús Ventura, va enregistrar un volum discogràfic que veurà la llum al 2020. Es tracta d'un enregistrament dedicat al coreògraf Manuel Cubeles i Solé (1920-2017). El disc inclourà instrumentacions de danses tradicionals i de creació pròpia per a dues cobles estrenades al Palau de la Música Catalana durant la dècada de 1940 de compositors tan rellevants com Joaquim Serra, Antoni Català, Lluís Moreno Pallí i Manuel Oltra. 


I Jornada d'Arxius i d'Associacionisme

Publicat el 12/11/2019

 

I JORNADA D’ARXIUS I ASSOCIACIONISME

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha organitzat pel 28 de setembre aquesta 1ª Jornada, sota el títol Comunicacions sobre tractament, conservació i difusió de Fons. El Departament ha volgut convidar a las nostra Associació MÚSICS PER LA COBLA per a presentar una de les Ponències. La implicació que tenim en aquests temes, fonamentals en la nostra activitat i l’imatge positiva que anem projectant ens han fet merèixer aquesta invitació.

 


Martí Carreras, compositor convidat al Memorial Joaquim Serra 2019

Publicat el 12/11/2019

Martí Carreras, compositor convidat al Memorial Joaquim Serra 2019

Durant la celebració anyal del Memorial Joaquim Serra que organitza l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona i en el que la nostra Associació hi aporta l’assessorament musical, s’hi estrena una obra per a cobla que s’ha encarregat expressament. Aquest encàrrec que es produeix cada any té com a característica que es fa a un compositor que no hagi escrit mai per al conjunt instrumental cobla. L’interès és d’anar eixamplant el nombre d’autors que tinguin a la cobla com un dels seus vehicles d’expressió sonora de les seves composicions. El nostre assessorament contempla que la tria vagi tenint en compte compositors dins d’una àmplia gamma d’aspectes sigui, principalment i entre d’altres, per la seva edat, pel seu gènere, per la seva procedència catalana o de l’estranger i per la seva estètica artística.