Memorial Joaquim Serra

El Memorial Joaquim Serra és una iniciativa de l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona sorgida amb el doble propòsit de recordar aquest gran compositor i projectar la seva memòria cap al futur.

Joaquim Serra fou soci de mèrit d’aquesta entitat barcelonina, que ha dedicat una part important de la seva activitat promotora a l’enaltiment de la figura i l’obra preeminent d’aquest músic, amb la convocatòria de diferents certàmens musicals i dels Premis Joaquim Serra de sardanes, entre els anys 1957 i 1999. El Memorial s’instaura d’ençà de l’any 2000 com una plataforma dedicada a incentivar la creativitat en l’àmbit de la música per a cobla per mitjà d’encàrrecs d’obres, especialment a compositors acreditats en altres àmbits que no s’han dedicat habitualment a escriure per a aquesta formació instrumental.

En l’organització del Memorial Joaquim Serra, l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona compta amb l’assessorament i col·laboració de Músics per la Cobla. Al llarg de la seva trajectòria, aquest projecte ha aconseguit una significativa aportació al repertori del patrimoni musical català, amb obres d’un ampli espectre estilístic. Una llista que podeu consultar en un dels apartats de la present plana.

L’estrena de les obres d’encàrrec te lloc durant la celebració del Memorial Joaquim Serra, un gran concert de música per a cobla que s’escau el mes de novembre, amb la habitual col·laboració de les cobles Mediterrània i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

L’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona, en els seus més de 85 anys d’història ha estat guardonada, entre d’altres distincions, amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona.

Podeu trobar la informació de les darreres edicions al web de l'Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona.

Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona

Contacte: info@acfbarcelona.cat

La Cobla Sant Jordi al Memorial Joaquim Serra 2016