slidebg1

Cobla de Cambra de Catalunya

La Cobla de Cambra de Catalunya es creà l’any 1995 a partir de la iniciativa espontània d’una vintena de músics procedents de diferents cobles d’arreu de Catalunya, que es reuniren per tal d’enregistrar un CD amb música no enregistrada anteriorment o amb gravacions ja molt antigues.

El projecte es feu realitat els dies 10 i 11 d’abril del 1995, comptant amb la col·laboració de l’Auditori Pau Casals, de Sant Salvador (El Vendrell) i de l’emissora Catalunya Música, tot i que el CD no es publicaria fins el 1998.

Abans però, l’any 1997, la Cobla de Cambra tornava a enregistrar, aquesta vegada per encàrrec de l’Entitat “Amics de Josep M. Bernat”. L’Auditori del Vendrell acollia aleshores a més d’una cinquantena de músics de les més diferents procedències, per enregistrar l’obra “Quatre moviments en forma de simfonia”, del mestre Josep M. Bernat, una composició per a dues cobles i percussió d’uns 45 minuts de durada.

Posteriorment, i davant la disponibilitat i entusiasme dels músics, MÚSICS PER LA COBLA ha seguit enregistrant amb la Cobla de Cambra a raó d’un o dos CD’s l’any. Una vintena de treballs en els que han col·laborat una desena de directors i més d’un centenar d’instrumentistes.

La Cobla de Cambra de Catalunya no té una plantilla fixa i no realitza actuacions en públic. És aquesta una voluntat expressa dels seus creadors ja que en cap moment pretén ocupar l’espai de cap altra formació existent. Tant sols en comptades excepcions ha aparegut públicament com en el cas de les Maratons de TV3 dels anys 1997 i 1998, en la Gala dels Premis Nacionals de Cultura de l’any 2001 o en el Concert Memorial del Centenari del mestre Joaquim Serra de l’any 2007. A l’apartat Col·laboradors d’aquesta mateixa plana hi trobareu la llista completa de músics i les activitats en les que han participat.

Cobla de Cambra de Catalunya a l'Auditori Pau Casals (El Vendrell).