slidebg1

BIENNAL DE COBLA JESÚS VENTURA

Jesús Ventura i Barnet

La prematura i inesperada mort -el 18 de maig de 2022- del músic, compositor i agitador cultural Jesús Ventura i Barnet va trasbalsar profundament el món de la música per a cobla.

L’entitat Músics per la Cobla, de la qual n’era director executiu, pretén honorar i conservar la seva memòria i vol que el tarannà exigent, incansable, amant de la feina ben feta, compromès amb el país i enamorat de la seva música, sigui recordat amb una proposta que reuneixi i simbolitzi tots aquests trets de la seva personalitat.

La BIENNAL DE COBLA JESÚS VENTURA té com a pilar un Curs d’Instrumentació per a Cobla impartit per alguns dels millors especialistes, tutelats pel mestre Antoni Ros-Marbà.

Per trobar-ne l’antecedent, hem de remuntar-nos al 1948, quan Joaquim Serra i Corominas va impartir per primera vegada un Curset d’Instrumentació per a Cobla que acabaria plasmant-se en l’encara avui imprescindible Tractat d’instrumentació per a cobla.

La Biennal es conclourà l'any següent del curs amb un concert on es podran estrenar algunes de les obres escrites pels assistents.

Així doncs, la Biennal de Cobla Jesús Ventura és una clara voluntat d’aprofundir, de manera seriosa i amb la màxima expertesa, en la producció de música per a cobla al nostre país.

Amb aquesta proposta, patrocinada per l’ICUB i que compta amb la col·laboració de l’ESMUC, Músics per la Cobla ofereix una eina d’utilitat tant per a compositors experimentats com per als que es vulguin iniciar en l’escriptura per a cobla.