Notícies de Músics per la CoblaLes músiques de Manuel Cubeles

Publicat el 31/07/2021

El proper 5 d’agost la Cobla de Cambra de Catalunya, amb la col·laboració de l’Esbart Marboleny de Les Preses i sota la direcció de Jesús Ventura, presenta a Palamós el doble CD “Les músiques dels ballets de Manuel Cubeles”, una selecció de danses instrumentades per a una i dues cobles escrites entre els anys 1948 i 1962 per als esbarts Verdaguer i Sarrià.


CONCERT DE PRESENTACIÓ DE "LES SARDANES PER A COBLA" DE JULI GARRETA I ARBOIX a Sant Feliu de Guíxols

Publicat el 20/06/2021

El proper dia 12 de novembre de 2021 a les 20 h tindrà lloc al Teatre Auditori Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols un concert de presentació de l'edició discogràfica de les sardanes per a cobla del mestre Juli Garreta i Arboix. 

El patrimoni musical català té en el guixolenc Juli Garreta i Arboix (Sant Feliu de Guíxols, 1875-1925) un sòlid referent. Amb un xic més d’un quart de segle de vida creativa Garreta deixà una vuitantena d’obres que palesen una extraordinària capacitat com a compositor. L’especial autodidactisme que se li adjudica resulta d’unes innates condicions, covades en l’ambient musical del Sant Feliu de l’època i que aprofita de les tres escapades a l’estranger; dues a París i una a Bayreuth, per absorbir tot el que pogué d’aquelles minses immersions d’Impressionisme i wagnerisme.


CENTENARI DEL NAIXEMENT DEL MESTRE MANUEL OLTRA (1922-2015)

Publicat el 20/06/2021

El proper any 2022 és el centenari del naixement del mestre Manuel Oltra i Ferrer, reconegut compositor i pedagog. La seva remarcable activitat en molts camps de la música catalana del segle XX ha quedat palesa tant en la seva obra creativa com també en el mestratge impartit a una important part dels nostres actuals músics i intèrprets. De cara a fer d’aquesta celebració un motiu per a recordar justament al mestre i projectar de cara al futur el patrimoni que ens ha deixat, Músics per la Cobla iniciem una campanya per declarar l’any vinent Any Manuel Oltra.