El tenora Gerard Montsech guanya la Beca Josep Maria Bernat 2019

Publicat el dia 17/12/19

 

Gerard Montsech, intèrpret de tenora, de Rubí, ha aconseguit la 25a edició de la Beca Josep Maria Bernat, la final de la qual s'ha celebrat aquest passat dissabte 14 de desembre a Bellpuig.

Montsech actua amb la cobla La Principal de Terrassa i també ha acumulat experiència prèviament amb la cobla Ciutat de les Roses. La seva valoració d'aquest guardó és que "estic molt content, i no m'ho esperava, perquè els altres finalistes tenien molt de nivell". Malgra tot, reconeix que s'ha preparat la prova des de l'estiu. També considera que "la Beca és molt interessant per a joves talents", i assegura que anima a d'altres coneguts seus del món de les cobles a presentar-s'hi l'any vinent.

Per aconseguir el guardó Montsech ha hagut d'interpretar una peça obligada, que ha sigut Caprici, de Joan Elias, i una de lliure que ha triat ell. En aquest cas ha sigut Haendeliana, d'Albert Guinovart, una obra per a tenora i piano a l'estil del compositor barroc. Amb la 1a plaça assolica Montsech ha guanyat 2.500 €. Els altres 3 finalistes també han aconseguit 200 €. Els altres aspirants han sigut Paula González, flabiol, de Barcelona; Maria Farreny, flabiol també, de Tàrrega i Sergi Serra, trompeta, de Gironella.

El guanyador de la Beca actuarà el proper diumenge 12 de gener al Teatre Armengol de Bellpuig, en el marc del concert de Reis que ofereix cada any la Bellpuig Cobla. En aquest esdeveniment se li lliurarà també oficialment la Beca.

El Jurat que ha decidit el guanyador l'han integrat Josep Maria Serracant, Jesús Ventura, Jordi Guixé i Francesc Saladrigues. Precisament Serracant explica que aquesta ha sigut una bona convocatòria, amb 9 candidats de molt bon nivell.

La Beca Josep Maria Bernat per a Joves Instrumentistes de Cobla és una beca que convoquen cada any l'Associació Músics per a Cobla amb l'Ajuntament de Bellpuig. El seu objectiu és promoure l'estudi dels instruments que integren la cobla, amb la idea d'honorar la memòria del compositor Josep Maria Bernat, està dirigida als estudiants d'instruments de cobla menors de 21 anys.

(Notícia extreta de https://portalsardanista.cat/)