slidebg1

Codina i Gubianes, Maria Assumpció

Barcelona, 2 gener 1943

Apunts biogràfics
Compositora i pianista, filla de Salvador Codina. Rebé les primeres lliçons de música del seu pare, i les continuà al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona amb mestres com Joan Dotras (piano), Margarida Alfonso, Lluís Maria Millet, Joaquim Zamacois (harmonia), Joan Pich i Santasusana (contrapunt), Josep Poch, Joan Massià i Xavier Montsalvatge (composició i instrumentació). Fou professora del Conservatori de Música de Badalona, l'Acadèmia Ars Nova de Maria Canals i l'Escola de Música Casp, a més de professora de composició i sotsdirectora (1985-86) del Conservatori Superior Municipal de Barcelona.
A mitjans dels anys 80, juntament amb Josep Castanyer, Jaume Cabra i la pianista Maria Dolors Campeny, començà a organitzar les Vesprades Musicals (1984-2004) i el Nadalenc Musical Jove (1987-2002) a Breda. També promogué el Concert al pati de l'Abadia (1992) i l’Stage de Música a Breda (juliol del 1995). Tocà a l'espectacle Teatre i Músics a l'Abadia del projecte Breda: Mil anys, mil històries! (2012) i ha format part del jurat del Concurs Internacional de Música Maria Canals i del concurs internacional de piano Agropoli de Salern (1990-98).
Autora de música de cambra, coral i per a piano. Ha guanyat un premi de la Fundació Francesc Basil i el 27 de setembre del 1996 va rebre el reconeixement de Breda en el Sopar homenatge als bredencs distingits per la seva aportació a les Vesprades musicals, El nadalenc musical jove i l’Stage Musical.

Sardana coneguda: La bassa del molí (1993) estrenada a Breda i Gaserans (1999).

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
Gaserans Sardana per a cobla 1999