slidebg1

Aymerich i Rocabayera, Joan

Badalona (Barcelonès), 12 juny 1889 - 21 octubre 1960

Apunts biogràfics
Instrumentista de violí. Va fer els estudis de violí i harmonia a l’acadèmia Jofre de Barcelona amb els mestres Joaquim Cassadó, Josep Barberà i Pere Jofre per més tard, un cop acabats els estudis, obrir la seva pròpia escola de música a Badalona. Durant els primers anys d'activitat professional es va dedicar principalment a la interpretació i va seguir cursos d'harmonia i composició amb Josep Barberà. 

El 1907 va fundar la cobla orquestra Badalonina, la primera de la ciutat (antecedent de la Principal de Badalona), i el 1921 va cofundar (juntament amb Antoni Botey, entre d’altres) l’Orfeó Badaloní. Durant els anys 1915-16 va organitzar diverses conferències-concert a l'Ateneu Obrer i Escola Inustrial d'Arts i Oficis de Badalona. També va promoure l’orquestra Schola Simfònica, l’Agrupació Amics de la música (1927) i l'Agrupació Musical de Badalona, a més de formar part d’entitat com la Banda Oficial i de l’Agrupació Orquestra de Càmera de Badalona. 

Pel que fa a la composició es va dedicar a diversos gèneres, entre els quals destaquen els ballables (xotis, pasdobles, tangos) i la sarsuela, però la seva obra més representativa és Els pastorets o l’adveniment de l’infant Jesús amb text de Josep M. Folch i Torres. Fou també autor d'un gran nombre d'obres i arranjaments de música sacra. En ocasions utilitzà el pseudònim J. Bayera o Erich Jaym.

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Arranjador Tipus Any
Font de l\'Esparver, La Sardana per a cobla 1925
Font de la Rosa, La Sardana per a cobla
Font de Sant Josep de Vallgorguina, La Ramon i Castellà, Marçal Sardana per a cobla 1935
Font de Sant Josep de Vallgorguina, La Sardana per a cor i altres formacions 1935
Goig d\'amor Sardana per a cobla 1932?
Josefina Sardana per a cobla
Moreneta de la Serra, La Sardana per a cobla 1932?
Teresina de Bellcaire, La Sardana per a cobla 1932?

 

Altres títols

Sardanes

Camí de Can Toi (1932) - Cristina gentil - Estiu (1947)


Arranjaments

L\'Empordà (Enric Morera, arranjament per quatre veus) - Per tu ploro (Pep Ventura, arranjament per quatre veus mixtes)