slidebg1

Galimany i Pujol, Albert

Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), 31 de desembre del 1889 - Panamà, 20 de desembre del 1973

Apunts biogràfics
Instrumentista de piano i director. Va iniciar els estudis musicals amb el mestre de capella (organista i director de l'escolania) de la parròquia de la Trinitat, i després va continuar formant-se a l'Escola Municipal de Música de Barcelona. Allà va estudiar amb Joan Lamote de GrignonAntoni Nicolau, Joan Baptista Pellicer i Josep Soler i Ventura.

El 1910 va marxar de gira per l'Amèrica del Sud, com a director de la companyia Du-Boucher d'opereta i sarsueles. El 1911 va establir-se a Panamà i va ser nomenat professor de piano al primer Conservatorio de Música y Declamación de Panamà. El març del 1912 va guanyar per concurs la plaça de director de la Banda Republicana de Panamà, on va ser director fins al 1942. A partir del 1918 que Galimany va treballar com a professor de música en altres centres, com a l'Instituto Nacional, a l'Escuela Normal de Institutoras i a la Escuela Profesional.

Va compondre nombrosos himnes: per a les escoles de la Segunda Enseñanza, per a l'Escuela de Infermeria, per al cos de bombers, etc. Com a pianista va actuar acompanyant a tonadilleras de l'època: La Goya, Resurrección Quijano, Amalia de Isaura, La Gioconda, Lola Montés, Eugenia Zuffoli. També va compondre per a anuncis publicitaris (Fume Chesterfield, Firestone, Orange Crush).

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
Amorosa Sardana per a cobla