slidebg1

L'Ateneu Barcelonès, escenari real

dimarts, 17 de/d' juny, 19.00 h

Una xerrada d'alt nivell amb representants estudiosos de les diferents facetes de Joaquim Serra, va fer les funcions d'acte de tancament de l'Any del Centenari.

L'Ateneu Barcelonès va posar a la disposició de la Comissió del centenari de Joaquim Serra la seva centenària sala d'actes per donar la solemnitat adient al que, de facto, es va acabar convertint en l'acte de tancament de l'Any del centenari. Diferents estudiosos de les àrees més representatives de la vida i l'obra de Joaquim Serra van donar rellevància a aspectes artístics i vitals del compositor.

D'aquesta manera, Concepció Ramió va explicar l'estètica i l'arquitectura compositiva de la seva obra per a cobla, fent una especial atenció a 'Pugsoliu', mentre que Abili Fort va fer un especial relleu en l'obra orquestral i Jordi Núñez la seva obra escènica per ser ballada. Elisenda Climent va fer un resum de les accions endegades des de l'editorial 'Clivis', que ella dirigeix, en relació a l'obra de Joaquim, mentre que Jesús Ventura, que actuava de moderador de la trobada, va fer un extracte de les accions que ha desenvolupat 'Músics per la cobla'. La xerrada es va desenvolupar amb accions musicals il·lustratives intermèdies, i va assolir un nivell d'assistència considerable.