El centenari a Castellterçol

dissabte, 31 de/d' març, 22 h

L'Ajuntament de Castellterçol va celebrar el centenari de Joaquim Serra amb un concert de la cobla Principal del Llobregat que va recórrer el catàleg de Serra.


El recentment remodelat auditori del 'Centre' va ser l'escenari escollit per l'Ajuntament de Castellterçol per celebrar el centenari del naixement del seu fill adoptiu il·lustre. La cobla Principal del Llobregat va seleccionar algunes de les peces més significatives del catàleg serrià per elaborar una atractiva proposta escènica que va comptar amb la contribució oral de Jaume Nonell.

El programa es va iniciar amb la sardana de Josep Serra 'La pubilla empordanesa', a la qual va seguir la sardana 'Festejant la pubilla' amb la qual Joaquim Serra va glossar algun dels temes de la composició paterna. A la resta del programa s'hi van aplegar sardanes com 'La meva Joaquima' (dedicada a la seva filla), 'Sota els pins del Pujolet' (que fa referència a un paratge de la vila), o 'Vora el rierol', 'Rocacorba' o 'Cavalleresca'. Les dues parts es van cloure amb les seves obres lliures més significatives: la primera amb 'Impressions camperoles' i la segona amb 'Puigsoliu', dirigides pel director musical de la formació Daniel Antolí. Com no podia ser d'una altra manera, la propina va ser una de les peces més celebrades a la vila; la sardana 'Els gegants de Castellterçol'. En el vestíbul es va poder veure l'exposició commemorativa 'La difícil senzillesa de Joaquim Serra'.


UN NOU ESPAI CULTURAL

L'acte va tenir lloc en el recentment inaugurat 'Centre' de Castellterçol, que va veure la llum en la seva nova etapa al febrer. Aquest va ser, per tant, el primer concert de música de cobla que ha tingut lloc en aquest auditori, que va tenir com a clar protagonista una de les personalitats musicals més rellevants al país i a la vila de Castellterçol.


ESCOLA DE MÚSICA JOAQUIM SERRA

L'alcalde de la vila, el senyor Manel Vila, va aprofitar la seva intervenció de benvinguda per anunciar una de les pròximes iniciatives amb què Castellterçol retrà homenatge a Joaquim Serra, que consisteix en donar el nom del compositor a l'Escola Municipal de Música de la població. Cal deixar constància que Castellterçol ja compta amb una plaça que llueix el nom de Joaquim Serra, cosa amb la qual la personalitat musical d'un dels compositors més assenyalats del país fluirà amb més intensitat a la població vallesana.