Pons i Jufré, Jaume

L’Esquirol-Santa Maria de Corcó (Osona), 24 març 1918 -  Manlleu (Osona), 10 desembre 1993

Apunts biogràfics
Instrumentista de fiscorn, violí, guitarra i contrabaix.
Tot i néixer en una família sense tradició musical, des de molt jove se sentí atret per la música i estudià al seminari de Vic i, més tard, amb el mestre Antoni Font, de Manlleu. Ja casat organitzà un quintet amb gent de l’Esquirol i després una cobla anomenada Muntanyenca.
Als 30 anys s'instal·là a Manlleu i s'incorporà primer a la cobla Els Melodians i més tard a la cobla Els Fonts. En aquest moment comencà a compondre. L’any 1993 tocava amb el Grup de Cambra de Manlleu. Va compondre ballables, caramelles, himnes i el poema simfònic per a cobla i timbales El fill pròdig.
De sardanes en va compondre un total de 115. La primera fou I la cobla va tocant (1955) i la darrera Records de ma infantesa (1993).

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
Adéu amic meu Sardana per a cobla
Ametlla, perla del Valles, L' Sardana per a cobla 1978
En Joan i la Rosa Sardana per a cobla 1978
En Joan i la Rosa Sardana per a piano 1978
Rosa Maria Sardana per a cobla 1953e

 

Altres títols

Sardanes
A la Verge de Cabrera - A Ramon Roca - Adéu amic meu - Amics de l’Esquirol - Arbúcies sardanista - Ball cabrerès - Ceret 1962 - Crits i llimones - Colla Virolai (1977) - Elna - En Pep i l'Araceli - En Toni de Gelida - I la cobla va tocant (1955) - Jordi va per tu - L'Agustí de Mataró - L'avi de Voltregà - L'Eudald de L'Esquirol - La Mariona - La plaça de Manlleu - La pubilla de la casa - Manlleu, or sardanista - Maria del Carme - Marta i Laia - No t'oblidarem - Ocellets del Ter - Petits ocellets - Poble enyorat - Records de ma infantesa (1993) - Som d'Osona - Vora el riu

Obres
El fill pròdig (poema, 1962)