slidebg1

Banet i Illa, Jaume

Mataró (Maresme), 19 agost 1927 - Bescanó (Gironès), 7 maig 2007

Apunts biogràfics
Instrumentista de fiscorn, piano i orgue. La seva formació musical s'inicià a l'Escola d'Arts i Oficis de Mataró, per continuar al conservatori Municipal de Música de Barcelona. Posteriorment encara cursà harmonia amb Cristòfor Taltabull, composició amb Honorat Vilamanyà i direcció coral amb Mas i Serracant, Enric Ribó i Antoni Pérez i Moya

Va actuar amb les cobles mataronines Els Verds i La Principal de Mataró. L'any 1990 creà la Coral Josep Ruhí a Bescanó i impulsà la fundació de l'Associació de Cors de les Comarques Gironines i de l'Agrupació Coral de les Comarques de Girona. És autor d’obres per a orgue, quartet vocal, quartet de corda i cançons. Té escrites també 16 sardanes i unes 35 revesses. Residia a Bescanó on dirigí la coral Josep Lluhí d’aquella població.

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
Veïnat de Mata Sardana per a cobla 1956

 

Altres títols

Sardanes
Amic Birba (1999) - Aquí la tens (1998) - Colla Vall-de-roure - Dansaires bescanonins - Dilecte Bescanó (1991) - El bastó d’en Quim - El boletaire (1997) - El carrer de les Santes (2n premi Iluro 1959) - El fumerol - Matinet de l’estany - L’assaig - La font del Perol - La rambla de Mataró (1967) - La torre de les hores - Les nenes de can Vinyes (1993) - Un mussol a la barana (1r premi Ceret-Banyoles 1999)

Obres
La Mare de Déu (glossa) - Les goges (petit poema)