slidebg1

Ferrer i Torres, Josep

Peralada (Alt Empordà), 15 juliol 1878 - Sant Celoni (Vallès Oriental), 14 febrer 1952

Apunts biogràfics
Instrumentista de fiscorn. Es va formar a l'Escola de Música de Peralada. El 1893 fou un dels membres fundadors de La Principal de Peralada en la qual interpretava el primer fiscom al costat de Josep Serra que interpretava el segon. Posteriorment, el 1901, va entrar a l'orquestra Els Fatxendes, de Sabadell; el 1910 a l’orquestra Torres, de Barcelona i a la cobla La Principal de Palafrugell, però va tornar a la Torres i, després, a la Fatxendes. El 1918 es va constituir la cobla La Lira de Sant Celoni de la qual fou membre fundador. Quan el 1943 La Lira va celebrar els 25 anys, Josep Ferrer va complir també els 50 de la seva carrera. Es va retirar l’any 1946.

S'explica com a fet anecdòtic que la seva primera sardana, A l’entorn de la llar, la va escriure en un hostal tot esperant que s'acabés la pluja que els havia interromput la ballada. A més, es va estrenar aquell mateix dia. A vegades signava les seves sardanes amb el pseudònim JOFERTO corresponent a les primeres lletres del seu nom i cognoms.

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
festa de Sant Estanislau, La Sardana per a cobla
Frisança Sardana per a cobla 1932c
gorg negre, El Sardana per a cobla
Ingenuïtat Sardana per a cobla 1932c
Pastor alegre Sardana per a cobla
Pla de la Calma Sardana per a cobla
Sogre i nora Sardana per a cobla 1933

 

Altres títols

Sardanes
A l'entorn de la llar (la primera) - Brosta florida - Cardedeuenca - En Joanó i en Miqueliu - En Jordi i en Rafeló - Gotes de rosada - Mariàngela - Qui té raó? - Renyines d’enamorats