Duran i Massaguer, Lluís

Maçanes (Selva), 4 març, 1922 – Girona, 21 agost 1999

Apunts biogràfics
Els seus pares eren els hostalers del poble i l’hostal era també la sala de ball. El contacte amb els grups que hi actuaven i el fet de poder disposar d'un piano van decantar la seva afecció musical. Estudis a Hostalric on es desplaçava a peu (5 quilòmetres), als onze anys a Girona amb el mestre Civit, i després a Barcelona amb els mestres Zamacois i Garganta. Les circumstàncies van impedir que es pogués dedicar plenament a la música i ho va haver de fer alternant amb la seva feina al ferrocarril.
A part de fer ball amb piano a casa seva quan tenia 12 anys, ha actuat al conjunt Siboney, d’Hostalic, a l’orquestra Ferrer, de Girona, i a l’orquestrina Pizarro, interpretant saxòfon i clarinet.
L'any 1965, per motius de salut deixà la música com a intèrpret, però seguí com a compositor.
Va escriure més de 130 sardanes.

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
A reveure, Miquel Sardana per a cobla 1987
Brindis a La Barretina Sardana per a cobla
En Pep Vila Sardana per a cobla
fires de Girona, Les Sardana per a cobla 1968e
Font del Mas Vilà, La Sardana per a cobla 1991
Francina: dolça veu de la sardana Sardana per a cobla 1990
Sota el cel de Riudarenes Sardana per a cobla

 

Altres títols

Sardanes
A Gendrau mestre de sardanes - A l'amic Birba, d'Amunt i Crits - A l'amic Francesc - Amics de Maçanes - Colla Salt Sardanista - Com la Rosa i en Joan, no n'hi han - Des del parc del castell - El passeig de Palamós - En Xavier i l'Albert, hereuets silencs (1994) - Encisadora Saus - Enyorada Tossa - Homenatge a Sils (1992) - Hostalric palau de pedra - L’avi i el nano (1999) - L'avi Ribas - Nostra dansa - Paratges de Sils - Pubilleta Sònia - Recordant en Fontbernat - Records de Maçanes - Ressons de l'estany de Sils (tible, trompeta i fiscorn, 1992) - Salt, garlanda d'or - Sant Martí de Campmajor (pòstuma, estrenada el 26-9-99) - Sardanistes maçanetencs - Tossa cinc anys d'aplec (en col·laboració amb Francesc Fonalledes, 1992) - Tossa, rabeig de pau (veu i cobla amb lletra de mateix autor, 1992)