slidebg1

Druguet i Sallent, Joan

Centelles (Osona), 2 abril 1977

Apunts biogràfics

Instrumentista de contrabaix. Va ser el seu avi, Ramon Sallent, qui li va descobrir el món de la música i li va donar les primeres lliçons de solfeig, piano i harmonia, fins que va ingressar a l’Escola Municipal de Música de Centelles. El 1993 va començar a estudiar contrabaix amb el mestre Lluís Rossinyol a instàncies de la proposta que li van fer els Lluïsos de Taradell d’aprendre a tocar aquest instrument per tal de substituir Josep Casanovas, d’avançada edat. El 22 de gener del 1994 debutava com a contrabaixista amb la cobla.

Un any després va decidir iniciar els estudis acadèmics de contrabaix amb Enric Rigau al conservatori de Badalona. Va entrar en contacte amb la música clàssica, tocant amb l’orquestra del mateix conservatori, amb l’Orquestra de cambra de Vic, dirigida per Jordi Mora i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), dirigida per Manel Valdivieso, Robert King i Salvador Mas; amb la música tradicional, amb el grup Bitayna i amb els tangos de Piazzolla amb el grup Quasi tango.

Va completar els estudis acadèmics de contrabaix amb Toni Garcia i Jonathan Camps a l’ESMuC (Escola Superior de Música de Catalunya), dedicant el projecte final al paper del contrabaix a la cobla. Després de passar nou temporades amb els Lluïsos de Taradell, va estar una temporada a la cobla Marinada (2003-2004), tres a la Jovenívola de Sabadell (2004-2007) i dues a La Principal del Llobregat (2007-09). A principis del mateix 2009 va incorporar-se a la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona.

Ha participat en diversos enregistraments de la Cobla de Cambra de Catalunya i ha col·laborat, també, amb la Cobla simfònica de Catalunya, la Cobla de l’ESMuC i la Jove Cobla dels Països Catalans. En la vessant de música simfònica, ha participat, a banda de les orquestres esmentades, amb la IRO (Interregionalesjügendorchester), l’Orquestra del Segle XXI, dirigida per Jordi Mora i, a nivell professional, amb l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 durant una temporada; i diverses col·laboracions amb la JONC Filharmonia, dirigida per Manel Valdivieso; l’Orquestra Simfònica del Vallès i l’OBC. Va començar a escriure per cobla l’any 1998, i des d’aleshores ha composat dos ballables i diverses sardanes.

Sardanes premiades
Germans de sang - Finalista Concurs Joves Compositors de Blanes, 2001
Fraternitat - 2n Premi Concurs Joves Compositors de Blanes, 2002

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
5 d\'agost Sardana per a cobla 2017
Bombolles d\'amistat Sardana per a cobla 2005
De soca-arrel Sardana per a cobla 2022
Dos ralets Sardana per a cobla 2021
Entre núvols i clarianes Sardana per a cobla 2007
fill de Can Rosset, El Sardana per a cobla 2020
Fraternitat Sardana per a cobla 2002
Germans de sang Sardana per a cobla 2001
Irene Sardana per a cobla 2021
Lluïsos CXL Sardana per a cobla 2016
mar de verdor, Un Sardana per a cobla 2019
Present d\'aniversari Sardana per a cobla 2001