slidebg1

Castanyer i Bachs, Pau

Girona, 16 març 1958

Apunts biogràfics
Director i instrumentista de flabiol i flauta. Va estudiar solfeig, piano, flauta travessera i harmonia al Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona i al conservatori del Liceu de Barcelona. Als 17 anys va entrar al Conservatori Superior de Música de Barcelona on estudià amb Carme Undebarrena (piano), Josep Poch (harmonia), i Carles Guinovart i Manuel Oltra (contrapunt). Al Conservatori va obtenir el títol de Professor Superior de flauta travessera, matèria que estudià amb Lluís Buscarons, Barbara Held, Alain Marion i Michel Moragues. També rebé lliçons de Manuel Oltra i Lluís Vergés (composició i orquestració) i realitzà gran nombre de cursos amb professors prestigiosos com James Galway, Pierre Cao, Antoni Ros Marbà, Enric Ribó, Jesse levine, Salvador Brotons... 

De petit havia formar part de la Coral Infantil Saba Nova de Girona, on creà el Quartet de Flautes Dolces de Girona amb companys de l'entitat. Posteriorment va fundar també Flautes d'Adri, un quartet de flautes travesseres. Ha format part de la Capella Polifònica de Girona (1974-1976), on el dirigí Josep Viader, i quan estudiava a Barcelona va pertànyer al Cor Madrigal que dirigia en Manuel Cabero. També ha dirigit les corals Lieti a Cantar de Barcelona, la Coral Sant Gregori (2002-2007) de Girona, a "Coral Croscat" d'Olot i altres de les comarques gironines. Va ser membre fundador i director de les cobles Catalunya 2000 (1985) i Vila de Roses (2001), on també fou flabiolaire.

En la vessant pedagògica, ha ensenyat a l'Escola de Música Municipal de Molins de Rei, el Conservatori Professional de Música Isaac Albéniz de Girona, el Preludi Musical de Bordils, l'Aula Musical de Girona i l'Escola de Música de Blanes, i va ser professor de Llenguatge i Pràctica Musical a l'IES Alexandre Deulofeu de Figueres És autor de música per a orquestra de corda, coral i jazz. 

Sardanes premiades
Comanegra (Primer Premi Francesc Basil, 2002)
Puigsacalm (Primer Premi Francesc Basil, 1999)

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
Comanegra Sardana per a cobla 2002
estrella del dia, L\' Sardana per a cobla 2004
Puigsacalm Sardana per a cobla 1999
Riera de Sallent, La Sardana per a cobla
Sallent Sardana per a cobla 2003

 

Altres títols

Sardanes
Els camps de blat de moro (2004)