slidebg1

Amorós i Bayer, Josep M.

Montblanc (Conca de Barberà), 1948
 

Apunts biogràfics
Va iniciar els estudis musicals al Conservatori de Música de Tarragona i els va continuar al de Ciutat de Mallorca, on es va centrar en el piano, l’harmonia, el contrapunt i la fuga amb mestres com Joan Moll, Felip Pons, Bernat Julià i Antoni Mateu. Amb aquests darrers es va iniciar també en la composició, que va adquirir amb plenitud en el seu pas pel conservatori P.I.Txaikovsky de Moscou amb Evgueny Shervacov com a mestre. En la seva faceta compositiva, la seva obra està clarament protagonitzada pel paisatge de Montblanc, vila a la qual ha dedicat cançons, himnes, música religiosa, havaneres i sardanes, a més d’harmonitzar cançons i danses populars fins a completar un catàleg de més de dos cents registres de tots els estils, estètiques i formats.

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
Amicalment Sardana per a cobla
Brigid Sardana per a cobla
vall de Montblanc, La Sardana per a cobla

 

Altres títols

Sardanes
La font de la Ginesta - La sardana del centenari (text) - Montblanc en pleniluni - Montblanquina (text) - Plenitud montblanquina

Obres

Ball de gegants de les comarques meridionals (dansa) - Ball de nanos (dansa) - Ball de Vilasauba (dansa) - Geganters de Montblanc (dansa) - Nanos amics meus (dansa)