slidebg1

Cassanyes i Edo, Francesc Xavier

Barcelona, 5 setembre 1957

Apunts biogràfics
Nascut en una família amb amor a la música, ara resideix a Capellades (Anoia) on exerceix la docència musical. Forma part de la coral Noves Veus i del conjunt instrumental de l’Escola de Música de Capellades, alternant amb direccions musicals de festivals de dansa catalana i esbarts. Va estudiar solfeig, harmonia i piano al Conservatori Superior de Música de Barcelona i posteriornient, contrapunt, composició i direcció d'orquestra. Enamorat de la música i la sardana, l’ha viscuda directament en moltes èpoques del seu viure. Va dirigir també durant un any la cobla juvenil del Col·legi de Santa Maria de Blanes.

Ha escrit música diversa com una suite per a soprano i orquestra de cambra, l’obra “Beatle-Mania" per a coral i orquestra, gloses i cantates per a infants, diverses cançons de Nadal per a cor mixt i cobla, i per a cor d'infants i orquestra; diferents instrumentacions de balls populars i més de 50 corals de temàtica diversa.

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
Cant de joia Sardana per a cobla
Igualada, Cap i Casal de la cultura catalana Sardana per a cobla 2022
Nàiade del llac de Banyoles, La Sardana per a cobla 2018
Onades daurades a Palamós Sardana per a cobla 2008
Sant Feliu de Guíxols, Ànima de la Sardana Sardana per a cobla 2020

 

Obres

Títol Tipus Any
Hellas, somni d'amor Obra per a formacions amb instruments de cobla 1993

 

Arranjaments de danses

Títol Autor Tipus Any
Ball de Capgrossos (Capellades) Tradicional, popular, etc. Dansa tradicional per a cobla

 

Altres títols

Sardanes
2005 Capellades gegantera (2005) - Amor a la dansa catalana (1998) - Bateria recarregable (2009) - Capellades - Cent anys "lligats" - Claror de mar oberta - Cor daurat - El somriure dels àngels - Els ulls del mar - Espurnes d'eternitat - Fosca vesprada - In illo tempore - L'aigua del meu riu - L'esclat de la llum - L'oracle de Neptú - La gavina enamorada - Les espines d'una rosa - Noves veus d''argent - Ombres fàtues sobre el mar - Quan l'amor és cançó - Querbús, la fortalesa - Sóc lleidatà (i de Balàfia) (2012) - Tossa, mar de plata - Un estel sobre el mar (2004)

Danses i arranjaments
Ball del mocador de Bot - Ball Pla de Capellades