slidebg1

Montero i Vert, Melcior

Lloret de Mar (Selva), 12 novembre 1880 - 21 març 1971

Apunts biogràfics
Intèrpret de violí, compositor i director de Cor. Forma part de la nissaga Montero, família molt arrelada a Lloret de Mar. Va ser director de la Coral Unió Lloretenca (Es coro) des de 1952, moment de la seva fundació, fins l’any 1955, compartint tasca amb Josep Maria del Rio i Soliguer. Durant el 1898, va formar part com a violinista de l'orquestra La perla Lloretense (? - 1893).

Fou autor de moltes cançons força populars entre el jovent lloretenc del seu temps. Va compondre vàries sardanes per a cobla, ballables, valsos, havaneres i principalment per a coral d’homes. També és autor d’una sarsuela molt important a la vila de Lloret de Mar, La Bella Dolores, estrenada el 25 de març de 1944 al Teatre Modern. 

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
festa de les espigues, La Sardana per a cobla 1923
Pasqua florida Sardana per a cobla 1953

 

Altres títols

Sardanes
Altre cop Pasqua Florida - Dol a Sant Llorenç Dosmunts (1925) - Els ocells et bressolen - Eterna cançó - Ha tornat Pasqua Florida - Jorn de goig - L'avi Xot - L'era dels ocells - L'ofreneta del Roser - La festa de Santa Cristina - La rotllí, rotllí, rotllana (pensada per a la mainada) - Mallorca - Montserratina