slidebg1

Raurich i Ferriol, Salvador

Londres, 1869 - Barcelona, 1945

Apunts biogràfics
Crític musical, compositor, musicòleg, organista i astrònom. L'atzar el dugué a néixer a Londres tot i ser de pares catalans. Vingué a viure de jove a Begur (Baix Empordà) i el 1883 ja era organista de la parròquia. Més endavant cursà els estudis musicals a Barcelona. Fou crític musical del diari Las Noticias de Barcelona i col·laborà com a crític en moltes revistes espanyoles i estrangeres. Admirador de l'Albert Cotó, publicà Records d'una evolució musical a l’Empordà: L'obra musical de N’Albert Cotó (1913), un estudi sobre els manuscrits musicals de Pep Ventura i un altre sobre el contrapàs cerdà, que intentà de restaurar a l’Empordà. D’altra banda, segons el catàleg de l’obra musical de J. Garreta, S. Raurich juntament amb Pau Casals i altres col·laboradors van iniciar a principis de l’any 1926 la catalogació i ordenació de l’obra de Juli Garreta.
Va escriure un gran nombre d'obres per a piano, algunes publicades per la casa Schott Music. Destaquen les seves sarsueles La conquista de papà i Salvarse por un cabello i les nombroses sardanes. El seu fons personal es conserva a la Biblioteca de Catalunya.

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
cançó del taper, La Sardana per a cobla 1904
Emporitana Sardana per a cobla 1922
Pregària Sardana per a cobla 1904

 

Altres títols

Sardanes
Flor d'estiu - Maria Eugènia - Contrapàs Cerdà (revisat, harmonitzat i transcrit per a cobla moderna per Salvador Raurich).