slidebg1

Gómez i Ponsetí, Ultano

Banyoles (Pla de l'estany), 21 setembre 1965

Apunts biogràfics
Instrumentista de piano. Inicia els estudis musicals a Banyoles. Més endavant, completa la seva formació al Conservatori Isaac Albèniz de Girona i al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Interessat també per la música moderna, realitza estudis a l’Aula de Música Moderna i Jazz de Barcelona, assistint també al seminari “Berklee in Barcelona” (1985). Paral·lelament a la música, sempre ha sentit fascinació pel mon de la tècnica, i aquest fet l’impulsa a cursar els estudis i a obtenir el títol d’enginyer tècnic industrial, en l’especialitat d’electrònica, a la Universitat de Girona.

Durant els seus estudis musicals ha rebut ensenyaments de professors diversos, entre els que destaquen Arpad Bodo, Luiz de Moura Castro, Michel Wagemans, Manel Camp, Jean Luc Vallet, Alvaro Is, Ze Eduardo, Lluís Vergés i Joan Albert Amargós.

Com a pedagog, és professor de piano, llenguatge musical, conjunt instrumental i harmonia des de 1989 a l’Escola Municipal de Música de Banyoles. A més a més, ha impartit cursos d’interpretació musical i d’informàtica musical (edició musical amb Finale).

En el camp de la interpretació, ha fet recitals arreu de Catalunya en formacions diverses (des del duet a la big band) tocant molts tipus de gèneres, principalment música clàssica, música lleugera i de ball i música de jazz.

La faceta que més l’apassiona, però, és la composició i arranjaments. La seva obra és molt diversa i eclèctica, i els seus arranjaments inclouen estils i formacions diverses. Ha compost música per cinema, teatre i publicitat. També ha escrit música per diverses formacions orquestrals (orquestra de corda, conjunt de vent, formacions de cambra, conjunts infantils, etc.) i per a cobla. 

Sardanes premiades
Petita Clàudia  – 2n Premi Concurs Francesc Basil a Figueres, 2001
La primera volada – Premi SGAE, 2005


Per a més informació sobre l'autor consulteu la seva web personal.

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
De lladres i serenos Sardana per a cobla 2012
Júlia G. Sardana per a cobla 2017
Petita Clàudia Sardana per a cobla 2001
primera volada, La Sardana per a cobla 2005