Prat i Vila, Albert

La Cellera de Ter (Selva), 3 maig 1958

Apunts biogràfics
Instrumentista d'acordió i flabiol. Va iniciar els estudis de solfeig i piano amb el mestre Ramon Collell i més tard els continuà amb el mestre Emili García i Jovita Anaya. Després estudià harmonia, contrapunt, composició i instrumentació amb els mestres M. Lluïsa Nadal, M. Àngels Alabert i Pere Vallribera al Conservatori del Liceu i a l'Isaac Albèniz. Als catorze anys va començar a compaginar els estudis treballant amb diferents agrupacions de música lleugera com a intèrpret de piano, com el Seison Grup d'Olot i Cid Siguers de Roses.
Ha dirigit la Cobla Girona i ha actuat amb la cobla Miramar, de Figueres (6 anys) i amb l’AMOGA (3 anys). Actualment és director del Grup d'Havaneres Els Pescadors de l'Escala i professor titulat en l’àrea de Llenguatge Musical i piano a L’Escola Municipal de Música d’Olot.

Sardanes premiades

L’olivera de l'Abell – Concurs de l'aplec de Roses, 1983
Amorosa – Memorial Carme Pérez - Novasardana'87, 1987
L'encís de Girona – Concurs de Girona, 1996

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
Amorosa Sardana per a cobla 1987
encís de Girona, L\' Sardana per a cobla 1996

 

Altres títols

Sardanes
A la cobla centenària (dedicada a La Principal d’Olot, 1998) - De l'Escala, el seu Aplec - Essència escalenca - L’encís de Roses - L'olivera de l'Abell (1983) - Pubillatge d'or a L'Escala (2010) - Records del Parc Nou (2007) - Somni d'estiu