Pagès i Corella, Xavier

Sant Pere de Ribes (Garraf), 28 juliol 1971

Apunts biogràfics
Director i compositor. Es va formar al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i al Conservatori Liceu, estudiant piano amb Margarita Serrat i Montserrat Almirall, composició amb Salvador Pueyo i obtenint Esment d'Honor en direcció d'orquestra amb Albert Argudo. Va ampliar els seus estudis al Conservatori de Viena amb Reinhard Schwarz i Georg Mark, a més d'estudiar en la Dartington International Summer School, amb Diego Masson, Laszlo Heltay i Lou Harrison. També ha realitzat diversos cursos on s'ha format amb directors i compositors com Ovidiu Balan, Robert Gutter, Manuel Hernández Silva, Collin Metters, Antoni Ros Marbà, Carles Guinovart i Albert Sardà.

Com a director, ha actuat amb diverses formacions tals com l'Orquesta Ciudad de Granada, l'Orquesta de Córdoba, l'Orquestra Simfònica Ciutat d'Eivissa, l'Orquestra Ciutat d'Elx, la Giorquesta, l'Orquestra Camerata Musicae, l'Orquestra Filharmònica de Mendoza, l'Orquestra Simfònica Sinaloa de les Arts o la Filharmònica de Thüringen; així com grups de música contemporània com el Barcelona 216, el Grup 21, el Sitges 94 o el Barcelona Modern Ensemble. Entre 2004 i 2009 va ser director titular de la Cobla Sant Jordi amb la qual va realitzar una intensa activitat concertística i diversos enregistraments per Catalunya Música, Ràdio Nacional d'Espanya, Harmonia Mundi i Columna Música.

Com a compositor ha escrit per a un ampli ventall de formacions i gèneres. D'aquestes destaquem les seves aportacions a la música per a cobla, amb exemples des de sardanes fins a obres lliures en les que també intervé la veu o altres instruments orquestrals.


Per a més informació sobre l'autor consulteu la seva web personal.

Editorial de l'autor

www.influxsheetmusic.com

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
Briònia Sardana per a cobla 1992
Ceràunia Sardana per a cobla 1999
Dotze lustres Sardana per a cobla 2006

 

Obres

Títol Tipus Any
Des de terres americanes Obra per a una cobla 1998
ocell captiu, L' Obra per a una cobla 2009
Preludi i fuga Obra per a una cobla 1996
Roda del Temps, La Obra per a una cobla 2001
Variacions grotesques Obra per a una cobla 2006

 

Altres títols

Obres
Despertaferro (tres cobles i timbales, 2004) - Cant Espiritual (baríton, cor a vuit veus, cobla, orgue i dos percussionistes, 2007) - Viatge a Júpiter (2008) - El Sol d'Hivern (cor, cobla i orgue, 2011) - La Processó (cobla i orquestra simfònica, 2012) - El crit del temps (veu blanca, cor, cobla i orquestra, 2014)