slidebg1

Canals i Maimó, Julià

Molins de Rei (Baix Llobregat), 6 juliol 1926 - 17 març 2009
 
Apunts biogràfics
Instrumentista de piano. Va ser deixeble de Sebastà Mestres i va estudiar composició amb el mestre Montserrat. A Molins de Rei va dirigir el Cor Parroquial, va ser organista a l’església de Sant Miquel i també va fer de director adjunt de l’Orfeó Pàtria. A la Joventut Catòlica dirigia els cors d’Els Pastorets i acompanyava l’espectacle des del piano. També va ser director musical del grup de ballet, i president d’aquesta entitat entre el 1973 i el 1977.

Tingué l'activitat creadora els anys 40-60, que ell qualifica d'obra de joventut, època en la que escriví diverses sardanes i cançons, algunes amb lletra seva. La seva última composició, la sardana Cim d’aniversari, la va escriure l’any 2005 per commemorar el centenari de l’Agrupació Folklòrica, coincidint amb la declaració de Molins de Rei com a Ciutat Pubilla de la Sardana. També és l’autor de la música del Ball del Camell i de la música que acompanya la Sacra Passió del Natzarè, de Mateu Janés i Duran.
 
Va ser regidor de Cultura durant els mandats 1979-1983 i 1983-1987, càrrec des del que impulsà la creació de l’Escola Municipal de Música amb l’objectiu de promoure la formació musical a la vila.

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
Aires de Santa Creu Sardana per a cobla 1949

 

Altres títols

Sardanes
Cim d'aniversari (2005) - Els amors del baró Olorde (El cavaller de Montalt) - En un camí - Enjogassada - Esplai entre flors - Focs de revetlla - La fada molinenca (revessa, 1957) - Pertinàcia (revessa)