Tosi, Daniel

Perpinyà (Rosselló), 1953

Apunts biogràfics
Director d'orquestra. Va iniciar els estudis musicals al Conservatori de Tolosa de Llenguadoc i després compaginà la seva llicenciatura en Lletres a la Sorbona amb els estudis al Conservatori Superior de Música de París. Posteriorment amplià la seva formació amb Ivo Malec (composició), Pierre Schaeffer i Guy Reibel (composició electro-acústica), i amb Jacques Mercier i Pierre Stoll (direcció orquestral). Ha estat Gran Premi de Roma de Composició (1983).

El 1983 fundà l'orquestra de Llenguadoc Rosselló que dirigí fins al 2001. El 1996 havia estat cofundador de l'Orquestra Simfonica Empordá Llenguadoc Rosselló i cinc anys més tard creà la Camerata de France amb Jean Lenert, que també va dirigir. A més a més, ha sigut fundador d'Aujourd'hui Musiques, un festival de creació sonora, i va ser nomenat director artístic del CAMPLER (Centre Art Musique Perpignan Languedoc Roussillon). Com a director d'orquesta dirigeix des de 1990 conjuntos i orquestres com la RAI de Roma, la Orquestra de Torí, la Orquestra de Madrid i els solistes d'Europa. Actualment és el director del Conservatori de Perpinyà i de l’orquestra simfònica Perpinyà-Llenguadoc-Rosselló.

Títols coneguts: Messidor (sardana), Messidor 89 (obra per cobla i música electroacústica) i Plein ciel (obra per cobla i orquestra).