slidebg1

Casellas i Castellet , Francesc

Mataró (Maresme), 21 desembre 1894 - Barcelona, 12 gener 1974

Apunts biogràfics
Pianista, professor de piano i compositor. La majoria de composicions les va firmar sota el pseudònim "C. Castellet". Inicià els seus estudis musicals amb dos sacerdots de Mataró. Al traslladar-se a Sant Pol de Mar amb la seva família, va seguir com a deixeble d'Enric Granados amb el que aprofundí, juntament amb Frank Marshall, en la tècnica pianística. Estudià harmonia, contrapunt, fuga i composició amb Enric Morera i Domènec Mas i Serracant a l'acadèmia Granados. Al desplaçar-se a viure a Girona, seguí els seus estudis amb Enric Morera a través de correu postal.

El 1918 establí a casa seva una acadèmia  on ensenyava piano. També va ser professor de piano al col·legi de les Escolàpies, al grup Escolar, al Bruguera, a l'Acadèmia Musical Gerundense (1916-1917) i a l'Escola Municipal de Belles Arts de Girona (1937-1938). Formà a músics com Josep M. Tarridas, Enric Torra, Josep Maria Albert, Salvador Raurich, Josep Ribas, Rafael Tapiola, Maria Àngels Alabert, entre d'altres. Compaginà la docència amb actuacions com a pianista acompanyant de grans figures com Pau Casals o Xavier Cugat. Tocà amb el Quintet Empòrium i fou el pianista de la breu Orquestra Simfònica de Girona (1929-1937).

Autor de peces, cançons i sardanes principalment per a piano, i d'obres per a orquestra de corda i orquestra simfònica. Moltes de les peces tenien una finalitat pedagògica. Escriví dues guies d'ensenyament de la música: Curso melódico de solfeo (volums I, II i III) i Técnica y espíritu del piano, una obra en dos volums que és inèdita.

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
Joguina Sardana per a piano 1963e
Rondalla Sardana per a piano 1958e