Voltas i Pagès, Joaquim

Barcelona, Sant Martí de Provençals, 18 octubre 1906 - Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), 23 març 2003

Apunts biogràfics
Fill de Josep Voltas i Viñas. Inicià els estudis musicals amb el seu pare. Després al Conservatori del Liceu amb els mestres Font, Barberà i J. Lamote de Grignon. Va portar a terme una intensa activitat musical, primer formant part de diverses orquestres i després com a sotsdirector de l’Orfeó Martinenc (1926), director de l’Agrupació Musical Montserrat (1928), director de la Coral de Papiol i de l’Orfeó Martorelles (1929). 

Va dirigir també altres entitats corals i va ser mestre de capella i organista de les esglésies de Sant Jaume i Sant Agustí, de Barcelona. Fou també director musical del Casal Catòlic de Sant Andreu, del qual formava part l’Esbart Maragall. Va dirigir la Coral d’Avis de Sant Martí de Provençals i va ser organista a l’església parroquial d’Esplugues de Llobregat, on residia.
Més de 70 anys dedicats a la música catalana. El 9? de desembre de 1984 li fou ofert un gran homenatge per nombroses entitats agrupades. És autor d'obres corals, música religiosa, etc. i més de cent instrumentacions per a cobla de ballets catalans.

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
Raig de sol Sardana per a cor a cappella

 

Arranjaments de danses

Títol Autor Tipus Any
Ball Pla del Rossinyol Tradicional, popular, etc. Dansa tradicional per a cobla

 

Altres títols

Sardanes
El roser del meu jardí - Raig de sol - Bell Monserrat - El rellotge de Sant Joan 

Obres per a cobla
Suite claveriana(sobre temes claverians) - Recordant l’havanera(1989) - Oda a Sant Martí(per a cobla i cor, 1994)