Llorens i Crusat, Maria Teresa

Barcelona, 2 agost 1926 - Alcover (Alt Camp), 9 febrer 2009

Apunts biogràfics
Estudià a l'escola Municipal de Música de Barcelona amb els mestres Argelaga, Alfonso i amb el seu pare, el músic i compositor Jaume Llorens i Llaveria, que havia estat professor de clarinet de la Banda Municipal de Barcelona amb Lamote de Grignon. Estudià Magisteri, es llicencià en Lletres i va ser professora d'educació primària i directora del Col·legi Llorens. Cantà en tessitura de soprano, i durant més de 25 anys va fer d'organista de la parròquia del Sant Crist de Barcelona.

Com a compositora va ser autora de 8 misses, 33 himnes, sardanes, música per a l'escena, nadales, havaneres, cançons infantils, marxes i goigs. Publicà poemes als programes de la festa major de l'Argentera. El Reial Cercle Artístic de Barcelona la distingí el 1993 amb la Medalla de la Música.

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
Pau petit, En Sardana per a cobla

 

Arranjaments de danses

Títol Autor Tipus Any
Jota de Paüls Tradicional, popular, etc. Dansa tradicional per a cobla

 

Altres títols

Sardanes
El Mas­roig - Jordi (1991) - L'A­leixar - L'Argentera - La presumida (sobre el tema de La filla del marxant) - Les campanes de la catedral (1999, dedicada al canonge Mn. Francesc d'Assís Campreciós) - Lola i Jaume - M’estimo Mont­-roig - Mont-roig - Sardana noble dansa (la primera, 1980) - Sardanes a la Catedral (1999) - Santa Bàrbara d'Escornalbou (1986) - Scala Dei, el nostre Priorat - Seguirem penjats d'un fil - Veniu tots a dansar (1994)