slidebg1

Voltas i Viñas, Josep

Barcelona (Sant Martí de Provençals), 9 març 1877 - 9 març 1947

Apunts biogràfics
Fets els estudis musicals corresponents, optà per la direcció de cors claverians, la seva màxima il·lusió. Va ser fundador, junt amb Josep Calduch, de l’orfeó Martinenc així com també La Lira Martinenca. En el transcurs de la seva vida dirigí les corals: La Viola Barcelonesa, La Perla Agustinenca, La Agrícola, de Castellbisbal; Centre i Energia, de la Roca; Joventut Tianense, de Tiana; La Violeta, de Martorelles; La Colònia Güell, La Violeta, de Centelles i El Nivell, de Sants.
Es dedicà també a l’ensenyament amb un gran planter de cantaires.

Com a compositor creà més de 150 obres amb veus soles o amb acompanyament d’orquestra o cobla. La seva composició més cantada és la sardana La dansa de l’amor, gairebé en el repertori de totes les corals de Catalunya i també en altres de la resta d'Espanya (amb la corresponent traducció). També té moltes composicions per a corals infantils.

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
dansa de l\'amor, La Sardana per a cobla
dansa de l\'amor, La Sardana per a cor a cappella 1947
dansa de l\'amor, La Sardana per a cor i cobla
festa de la vila, La Sardana per a cor a cappella
Flors de primavera Sardana per a cobla
Flors de primavera Sardana per a piano
pla dels ocells, El Sardana per a cobla
roca foradada, La Sardana per a cobla
roca foradada, La Sardana per a piano <1937
roselles, Les Sardana per a cor a cappella

 

Altres títols

Sardanes
Anant a la font - Donzelles rialleres - Els lliris blaus - Espigues d'or - Gentil olotina - L'aplec de les donzelles - La cançó del batedor - La cançó dels veremadors - La cançó dels pastors - La dansa pairal - La festa major - La festa de la vila - La dansa més galana -  La reina de les flors - La sardana de la plaça - Les roselles - Sol i ginesta - Sota l'alzina - Sota dels pins - Santjoanenca - Tornarem - Totes les Margaridetes - Volem saltar