slidebg1

Loredo i Moner, Josep

Amer (La Selva), 22 maig 1954

Apunts biogràfics

Té els primers contactes amb la Música als 6 anys, fent dos Cursos de Solfeig amb en Pere Buxó, i formant part del Cor Parroquial , a la mateixa època, sota la direcció d’en Jesús Bosch i, eventualment també, d’en Pere Fontàs. Tot i havent deixat el Solfeig , entre els 14 i 15 anys va formar part de la Rondalla d’Amer, tocant el llaüt, sota la direcció de Mn. Manel Rodríguez. A partir dels 19 anys comença de nou el Solfeig amb en Pere Fontàs, fins a finalitzar-lo; al mateix temps: cursa estudis de Tenora, Saxòfon, Clarinet, Harmonia, Contrapunt i Piano, assolint els títols de Professor de Saxòfon i Tenora. 

A més dels Mestres esmentats abans, va estudiar amb Ricard Viladesau, Josep Colomer i Jaume Vilà (Tenora); Lluís Caballeria (pare), Esteve Palet (pare) i Adolf Ventas (Saxòfon); Rodolf Giménez (Clarinet); i Anna Ferrer i Mª Àngels Alabert (Harmonia, Contrapunt i Piano).
Com a compositor ha estrenat dues Nadales per a Cor i Orquestra, diverses sardanes, una Suite per a Cobla (Suite d’en Patufet) i algunes composicions per a Orquestra de Cambra, Saxòfon, Clarinet, Big Band, així com un Mètode per a Tenora (publicat a Internet) i un Mètode per a l’Estudi de les Escales de Blues (per a tres instruments: Saxòfon, Trompeta i Trombó, publicat a Internet en quatre idiomes). Entre els anys 2000 i 2019 va dirigir una vegada a l’any l’Orquestra de Músics d’Amer, amb motiu de l’acompanyament de la Missa del Gall.

I, finalment, com a músic professional, va ser membre fundador del Quartet de Saxòfons de Girona, ja desaparegut, i ha format part, com a instrumentista de Tenora, Saxòfon i Clarinet i també com a Vocalista, de les Cobles-Orquestres La Principal de la Garrotxa, Els Màxims, L’Atlàntida, La Selvamar; i els grups Senderos del Flamenco (on tocava el Saxòfon Soprano, amb un disc publicat) i Border Line Blues Band (on tocava el Saxòfon Tenor, amb quatre discos publicats) i el Saxòfon Tenor en un grup de Soul i Rockabilly, de Girona, Another Band (amb dos discos publicats); actualment toca la Tenora a la Cobla La Principal d’Olot, i el Saxòfon Tenor i el Clarinet a l'Orquestrina Calidæ.

Octubre de 2022 (Informació facilitada per l'autor).

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
mercat d\'Amer, El Sardana per a cobla
Rostollejant Sardana per a cobla

 

Altres arranjaments

Títol Autor Tipus Any
nena de la meva nena, La Alsina i Mola, Francesc Sardana per a cobla

 

Altres títols

Sardanes
A la riba del Brugent - Aires de primavera - Ben amunt! - Camí de Susqueda (2012) - Campdevànol, 600 compassos - Carme, un amor sinòptic - En Narcís i la "Pepi", sardanistes d'Olot - En Tonet de la Dou - Llamps i trons al Port d'en Perris - Olot, mig segle d'aplecs (2012) - Pubillatge daurat a Campdevànol - Roc centenari - Tres tigres (trompetes i trombó) - Trucant a la teva porta

Obres
Suite d'en Patufet