Benejam i Agell, Lluís

Barcelona, 1914 - Birmingham (Alabama, EEUU), 28 març 1968

Apunts biogràfics
Instrumentista de violí. Va estudiar al Conservatori del Liceu de Barcelona, d'on fou, més tard, professor. El 1942 esdevingué membre del quartet Labor Artis (posteriorment Quartet de Corda de Barcelona), i també, com a primer violí, de les orquestres Municipal de Barcelona (1944) i del Liceu. Fou membre de l’Orquestra Ardèvol, col·laborà en nombroses agrupacions de cambra i feu nombrosos recitals de violí. 

El 1954 es va traslladar a Quito, juntament amb Roberto Plaja i el violinista José Rodríguez de la Fuente; on formaren el Cuarteto Nacional Ecuatoriano. Amb el temps el quartet esdevingué el nucli de l’Orquestra Simfònica Nacional de l’Equador, de la qual Benejam fou concertino i sotsdirector. El 1959 va emigrar, amb Rodríguez de la Fuente, als EEUU i s’establí a Birmingham (Alabama). Allà va doctorar-se en música a la Universitat d’aquesta ciutat (Alabama College), i posteriorment fou nomenat professor de composició i d’instrumentació. Fou també concertino i sotsdirector de l’Orquestra Simfònica de Birmingham. Poc abans de morir fou professor al Brevard Music Center i a la Universitat de Montevallo (Alabama), la biblioteca musical de la qual li fou dedicada pòstumament amb el seu nom.

Compongué alguns lieder i diverses obres de música de cambra (Tres peces per a oboè i quartet de corda, una sonata per a violí i piano, un quintet per a instruments de vent...). Una de les seves obres més destacades va ser Concert per a saxòfon i orquestra (1967).

Títols en el nostre arxiu

Sardanes

Títol Tipus Any
Estany d\'Ivars, L\' Sardana per a cobla 1948
Maria Eulàlia Sardana per a cobla

 

Obres

Títol Arranjador Tipus Any
Cançó de la sirena Serracant i Clermont, Josep Maria Cançó per a veu solista i cobla 2014
Cançó de rem i de vela Serracant i Clermont, Josep Maria Cançó per a veu solista i cobla 2014

 

Altres títols

Selvatana (sardana)