slidebg1

Camp i Oliveras, Manel

Manresa (Bages), 1947

Apunts biogràfics
Instrumentista de piano, compositor, arranjador i director musical. Va estudiar piano al Conservatori de Barcelona i composició amb Joan Guinjoan. En el camp del jazz ha creat diversos grups, com Fusioon (1970-75), Manel Camp Trio (1982), el duet Contrast (1991) i l’Acustic Jazz Quintet (1994).

El 1979 va cofundar el Taller de Música Moderna Esclat de Manresa i des del 1982 imparteix cursos, seminaris i tallers pràctics sobre composició, instrumentació, interpretació pianística i improvisació. En 1987-89 dirigí l’Aula de Música Moderna i Jazz de Barcelona. Des del 1996 dirigeix un departament propi al Taller de Músics de Barcelona i des del 2001 és cap del departament de jazz i música moderna de l'Escola Superior de Música de Catalunya. És també professor d’improvisació al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.

Ha tingut i té moltes activitats en el món musical com la composició de música per a pel·lícules catalanes. El 1985 inicià la música per a cobla amb el ballet Nit de Sant Joan per a l’Esbart Manresà, que fou seguit per Festa de Nostra Senyora per a l’Esbart Santvicentí i Les Filoses per a l’Esbart de Rubí. Així també l’obra Coratge, una fantasia per a piano i cobla. I Ressorgir, per a mezzo soprano, tenora, piano i orquesta de cambra. No li coneixem cap sardana, però sí alguna sardanova amb Santi Arisa.


Per a més informació sobre l'autor consulteu la seva web personal.

Obres

Títol Tipus Any
Coratge Obra per a una cobla 1991
Esclats Obra per a una cobla 2008
meva petita terra, La Música de cambra amb instruments de cobla

 

Música per a la dansa

Títol Arranjador Tipus Any
Canigó Dansa de creació, suite i recull per a cobla
estona de filar, L' Padró i Sala, Josep Dansa de creació, suite i recull per a cobla 1994