slidebg1

Balsach i Peig, Llorenç

Sabadell (Vallès occidental), 16 abril 1953

Apunts biogràfics
Compositor de música contemporània que s'ha distingit pels treballs que relacionen la música amb la informàtica. Va estudiar Enginyeria a l'Escola Industrial de Terrassa i Matemàtiques a la Universitat Autònoma de Barcelona, però ben aviat la seva vocació es decantà definitivament cap a la música. Va estudiar al Conservatori de Música de Barcelona amb els seus mestres foren Josep Poch i Garriga, Carles Guinovart, Albert Argudo i Lloret i Josep Soler i Sardà.

Les seves obres han estat interpretades a bona part dels països europeus, així com a Estats Units, Méxic, Cuba, Austràlia, Rússia i Ucraïna. Fou convidat a donar a coneixer una obra seva a La Fenice de Venècia (dins el marc de la Conferència per l'any europeu de la música) en un concert dedicat a cinc joves compositors europeus proposats pels compositors Josep Maria Mestres Quadreny, Luigi Nono, Pierre Boulez, Dieter Schnebel i Klaus Huber.

Ha rebut encàrrecs de Radio Baden-Baden, l'Associació Catalana de Compositors, Radio Nacional d'Espanya, el C.D.M.C del Ministeri de Cultura, el C.D.M.C de l'Ajuntament de Barcelona i l'Orquestra Simfònica del Vallès. També ha realitzat la banda sonora del llargmetratge Entreacte de Miquel Cussó, ha fet música per obres de teatre, ballets, recitals de poesia, documentals, màgia, happenings, etc.. amb autors com José Sanchís Sinisterra, Joaquim Sala Sanahuja, Perejaume, Cesc Gelabert, Vicenç Altaió, Hausson, Consol Villaubí, Jordi Pablo, Llorenç Soler, etc. La majoria de les obres seves han estat enregistrades en diferents discs, entre ells cinc de monogràfics.

Obres

Títol Tipus Any
Finestral Obra per a una cobla 2006