Presentació del CD de Francesc Pujol

Publicat el dia 06/02/19

Josep-Maria Serracant, President de Músics per la Cobla, va presentar el prop-passat 31 de gener, la darrera producció discogràfica de la nostra Associació, la dedicada a les sardanes per a cobla del mestre Francesc Pujol i Pons. La presentació s’efectuà en el decurs de l’acte de la inauguració de l'exposició L'estrena de compositors catalans al Palau (1908-1936),en l'incomparable marc de la sala d'assaig de l'Orfeó Català, al Palau de la Música Catalana a Barcelona.

La mostra que s’inaugurava, i que es visitable fins l'abril, ha estat produïda i comissariada pel CEDOC (Centre d'Estudis i Documentació de l'Orfeó Català) i ens permet copsar, una vegada més, l'extraordinària riquesa i vitalitat de la vida musical del nostre país, que la guerra civil va trencar brutalment i que, malauradament, tants anys després, encara no hem normalitzat.

A les vitrines de l’exposició s’hi poden veure documents i partitures relacionades amb les estrenes de compositors com Toldrà, Morera, Garreta, Mompou, principalment, i per descomptat del nostre Francesc Pujol, que formen part de la llarga llista de grans músics i eminents personalitats que són el nostre patrimoni nacional musical- com ho són Stravinsky, Debussy, Béla Bartók, Poulenc, etc... als seus respectius àmbits.

En definitiva, una mostra que és una referència ineludible i una nova fita, el nostre fonograma, que esdevé un enregistrament històric d'obligada audició.

No us ho perdeu!!!!!!!