Martí Carreras, compositor convidat al Memorial Joaquim Serra 2019

Publicat el dia 12/11/19

Martí Carreras, compositor convidat al Memorial Joaquim Serra 2019

Durant la celebració anyal del Memorial Joaquim Serra que organitza l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona i en el que la nostra Associació hi aporta l’assessorament musical, s’hi estrena una obra per a cobla que s’ha encarregat expressament. Aquest encàrrec que es produeix cada any té com a característica que es fa a un compositor que no hagi escrit mai per al conjunt instrumental cobla. L’interès és d’anar eixamplant el nombre d’autors que tinguin a la cobla com un dels seus vehicles d’expressió sonora de les seves composicions. El nostre assessorament contempla que la tria vagi tenint en compte compositors dins d’una àmplia gamma d’aspectes sigui, principalment i entre d’altres, per la seva edat, pel seu gènere, per la seva procedència catalana o de l’estranger i per la seva estètica artística.

Pel 2019 s’escollí a un jove compositor, Martí Carreras Almar que recentment havia sobresortit amb l’estrena d’una òpera, La Maternitat d’Elna, que ha suscitat molt bons comentaris. Martí Carreras ha escrit pel Memorial Joaquim Serra una suite amb el títol Ametllers d’hivern, en la que fa un recorregut musical per la seva vila nadíua, l’Ametlla del Vallès.

La Cobla Mediterrània i el seu director Bernat Castillejo van ser els intèrprets d’aquesta estrena el dia 4 de novembre al Teatre Romea i que junt amb la Cobla Sant Jordi oferiran una programació d’alta qualitat musical al voltant de la memòria del que fou un dels nostres grans compositors, el mestre Joaquim Serra.