I Jornada d'Arxius i d'Associacionisme

Publicat el dia 12/11/19

 

I JORNADA D’ARXIUS I ASSOCIACIONISME

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha organitzat pel 28 de setembre aquesta 1ª Jornada, sota el títol Comunicacions sobre tractament, conservació i difusió de Fons. El Departament ha volgut convidar a las nostra Associació MÚSICS PER LA COBLA per a presentar una de les Ponències. La implicació que tenim en aquests temes, fonamentals en la nostra activitat i l’imatge positiva que anem projectant ens han fet merèixer aquesta invitació.

Ha estat el nostre director, el mestre Jesús Ventura, qui s’ha fet càrrec de la Ponència, en el decurs de la qual ha donat a conèixer el nostre fer en l’àmbit arxivístic i especialment l’adaptació pionera que hem creat davant l’especificitat dels materials musicals que disposem i que té vocació d’esdevenir el mètode arxivístic per a tot el camp de les sardanes i la música amb cobla dins de la gran àrea de la Música Popular i Tradicional.  

Les diferents ponències s’han desenvolupat durant el matí, amb un espai de temps entre cadascuna d’elles destinat a les preguntes i respostes que es generaven. La Jornada ha tingut lloc als locals del Consell Comarcal del Baix Llobregat a Sant Feliu de Llobregat.
(Fotografia: Francesc Botet, www.avibotet.cat)