Enregistrament del repertori per a cor i cobla de Manuel Oltra

Publicat el dia 27/07/23


En motiu del centenari del seu naixement, el 2022 ha estat oficiosament l’any Manuel Oltra. MpC ha estat la entitat impulsora d’aquesta commemoració i volem cloure l’efemèride amb una nova producció discogràfica que, de ben segur, esdevindrà tota una referència. 


La coral Cantiga i la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, tots sota la batuta de Montserrat Meneses, ens presenten el fruit del seu treball dels dies 4 i 5 de febrer de 2023. L’enregistrament es va efectuar a la Sala d’Orquestra que l’Escola Superior de Música de Catalunya ens va cedir, cosa que agraïm. Una feinada resolta de manera brillantíssima que ben aviat veurà la llum i passarà a completar amb un tercer volum els altres dos enregistraments ja presentats, relatius a música simfònica per cobla i harmonitzacions i instrumentacions de danses tradicionals.


El contingut del disc inclou les sardanes Campanetes i El campanar de Lleida, la suite de cançons populars La birondó, la suite de nadales Nadales arreu i les cançons l’Hereu Riera i El Rotlletó; tot de composicions originals per a cor i cobla escrites pel mestre Manuel Oltra.