El memorial Joaquim Serra 2017:
30 d'octubre al Romea

Publicat el dia 24/09/17

El teatre Romea de Barcelona acollirà el dilluns 30 d’octubre una nova edició del Memorial Joaquim Serra, la gran festa musical per a cobla de la tardor Barcelonina.

El Memorial és una iniciativa de l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona que pretén recordar aquest compositor, el seu llegat, així com projectar la música per a cobla de caràcter simfònic.

Joaquim Serra, de fet, va ser soci de mèrit de l’Agrupació Barcelonina. De fet, l’entitat ha dedicat bona part de la seva activitat a la promoció de la seva obra, així com la preservació del seu llegat, amb la convocatòria de diferents certàmens musicals, dels Premis Joaquim Serra (entre el 1957 i el 1999) i, finalment des del 2000, aquest Memorial, com a plataforma dedicada a incentivar la creativitat en l’àmbit de la música per a cobla.

Per aquest motiu, cada any l’organització fa un encàrrec a un compositor que, normalment, s’estrena en l’àmbit de la música de cobla gràcies a aquest certàmen. Al llarg de les 17 edicions, el memorial ja ha estrenat obres de Pedro Pardo, Albert Guinovart, Francesc Burrull, Joan Albert Amargós, Joan Vives, Víctor Cordero o bé els americans Kevin Kaska i Louis Stewart, entre altres.

L’estrena de les obres d’encàrrec te lloc durant la celebració del Memorial Joaquim Serra, un gran concert de música per a cobla que s’escau, amb la participació de les cobles Mediterrània i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, així com amb amb l’assessorament i col·laboració de Músics per la Cobla.

 

Contacte: info@acfbarcelona.cat